Tandläkare Dr. med. dent. Stellan Bergert

Doktor Stellan Bergert
 

 

 

 

 

 

Välkommen!


Jag erbjuder mina patienter dentalvård av högsta standard. Med modern utrustning och en passion för att öka livskvaliteten och till exempel skapa ett bett med sin optimala funktion; erbjuder jag allmäntandvård såväl som att jag är vidareutbildat och har stor kunskap inom protetik, oralkirurgi och implantatkirurgi.


Men inte bara ett fungerande bett är viktigt för kropp och själ, utan ibland kan det vara lika betydelsefullt att man har estetiskt fina tänder. Därför lägger jag också stor vikt på kosmetisk tandvård och sätter stora krav på mig och mina samarbetspartners.


Lite kort om mitt CV:

Jag är född i Sverige, med en svensk mamma och tysk pappa. Vid två års ålder flyttade vi till Tyskland där jag gick grundskolan och senare tog min tandläkarexamen, vid Heidelbergs Universitet. Bredvid min utbildning forskade jag i bisfosfonat inducerade käkbensnekroser och disputerade till `Dr. med. dent.’ inom käkkirurgi.


År 2008 bestämde jag och min fru oss för att flytta till Sverige. Vi valde att bosätta oss i Blekinge, Karlskrona, en stad som vi fann hade rätt balans av stadsmiljö och natur och möjligheten att bo vid havet.


Jag började på Folktandvården Lyckeby, där jag arbetade med allmän- och barntandvård och utförde oralkirurgi som visdomsextraktioner, bettrehabiliteringar, tandimplantatkirurgi och tandimplantatprotetik.


Tack vare alla trevliga ‚ÄĚBlekingebor‚ÄĚ och alla goda v√§nner som vi har l√§rt k√§nna blev det snart klart att det √§r h√§r vi vill bo.


2010 fick erbjudandet att ta √∂ver tandl√§kare Carl Jephsons¬†klinik i¬†Karlskrona ‚Äď min chans att b√∂rja som privattandl√§kare och f√∂rverkliga mina visioner. 2011 fick jag m√∂jligheten att ta √∂ver Privatkliniken Karlskrona, en stor utmaning som jag ser fram emot! Privatkliniken kommer drivas under parollen `Centrum f√∂r tandv√•rd¬ī.

 

Medlemskap:

 

ICOI

International Congress of Oral Implantologists

 

DGOI

German Society of Oral Implantology

 

 

 

 

 

Vidareutbildning:

2005 - 2008
Doktorsavhandling till `Dr. med. dent.¬ī, Universitet Heidelberg; Tyskland

2006
Curriculum Implantatologie, Seebruck/Chiemsee; Tyskland
 
2007
Implantatologie-Workshop, Universitetsklinik Heidelberg; Tyskland
   
2008
Käkkirurgi i allmänpraktik, Stockholm; Sveriges Tandläkarförbund
  
2009
Implantatkirurgi Nobel Replace Tapered, Göteborg; Sverige
 
2009
Rationell terapiplanering och dokumentation av patienter med protetiska behandlingsbehov, Karlskrona; Sverige
   
2009
Karies `State of the art¬ī, Karlskrona; Sverige
   
2010
Bone-management: horisontella och vertikala benaugmentationer, bone spreading, crest-control, piezo-surgery, BZ√ĄK och DGZMK godk√§nnd vidareutbildning, Heidelberg; Tyskland¬†

 

2010

Grundkurs i klinisk hypnos; Svenska föeningen för klinisk hypnos, Södra kretsen, Malmö

 

2011

 

Train The Trainer Workshop; Guided Bone and Tissue Regeneration: Botiss Academy Berlin

 

2011

 

Påbörjar studier till Master of Oral Implantology; Goethe Universitet Frankfurt

v1.1s © Bšck Design 2008-2018